Što je EVS?

European Volunteer Service (Europska volonterska služba) program je Europske komisije koji omogućuje mladim Europljanima da volontiraju u nekoj europskoj državi. EVS je izvanredna prilika za putovanje, istraživanje svijeta, otkrivanje drugačijeg sebe i razvijanje novih vještina i talenata.

Tko sve može sudjelovati?

Sudjelovati mogu svi mladi Europljani stari između 17 i 30 godina, bez obzira na ekonomski status, obrazovanje, znanje stranih jezika i slično. Bitno je da žele volontirati i živjeti u inozemstvu.

Što mogu raditi kao volonter?

EVS obuhvaća širok spektar područja u koje se volonteri mogu uključiti: kultura, mladež, sport, socijalna skrb, civilna zaštita, zaštita okoliša, umjetnost itd. Trebaš samo pronaći organizaciju koja se bavi aktivnošću koja te zanima.

Koliko traje program?

Program može trajati najmanje 3 tjedna, a najduže godinu dana.

Koliko košta prijava i što sve moram platiti?

EVS je besplatan, pokriveni su troškovi smještaja i hrane za volontera, džeparac i dio putnih troškova. Osim toga svaki volonter dobije boravišnu dozvolu, zdravstveno osiguranje itd.

Kako i gdje se mogu prijaviti?

Više informacija o projektu i bazi akreditiranih organizacija možeš pronaći ovdje.

HELP i EVS

Od 2003. godine HELP je organizacija domaćin i pošiljatelj volontera, te koordinator projekata. Svake godine oko stotinu volontera dođe u Split, ode u volontirati u inozemstvo ili sudjeluje u nekom europskom projektu.

Close Menu